top of page
Keresés

Mi a siker? (LĂ©lekmozgatĂł 2.)

Hogy miĂ©rt nem bevett mƱfaj a pszichoreality, tehĂĄt nagyközönsĂ©g szĂĄmĂĄra jelenidƑben megmutatni azt, ami a lelkĂŒnkben törtĂ©nik? EsendƑsĂ©g, sĂ©rĂŒlĂ©kenysĂ©g, törĂ©kenysĂ©g - tehĂĄt esĂ©s, sĂ©rĂŒlĂ©s Ă©s törĂ©s lehetƑsĂ©gĂ©t rejti. És lehet, hogy vĂĄllalom ezt a sok kockĂĄzatot, Ă©s a vĂ©gĂ©n mĂ©g csak nem is sikerĂŒl?!



Ha az a siker, hogy valahova eljutok, aminek van lĂĄthatĂł eredmĂ©nye, akkor Ășgy kĂ©pzelem, hogy ennek a most fölvĂĄllalt utamnak a siker-mĂ©rƑje lehet majd mondjuk egy olyan TED elƑadĂĄs, mikor magĂĄrĂłl az ĂștrĂłl beszĂ©lek. Kirakom azt, hogy honnan hova jutottam, tehĂĄt mutathatĂłvĂĄ vĂĄlik, amit elĂ©rtem. De nekem nem ez a cĂ©lom.


Sikernek Ă©n azt tekintem, hogy most, ebben a pillanatban le merem Ă­rni, ami bennem van Ă©s ki merem rakni. Siker nekem most az, hogy beleĂĄllok valamibe, ami fĂ©lelmetes nekem, tehĂĄt meglĂ©pek belĂŒl valamit. Pont ezĂ©rt lehetsĂ©ges, hogy a siker majd formĂĄlĂłdik naprĂłl napra. Lehet, hogy a siker kĂ©t hĂłnap mĂșlva az lesz, hogy abbahagyom majd a blogot, mert lehet, hogy azt fogom Ă©rezni ott, hogy az visz elƑre.

IszonyĂș nehĂ©z volt ennek a blognak az ƑsĂ©t, a LĂ©lekĂĄpolĂĄs koronavĂ­rus idejĂ©n nevƱ blogot (ld. ugyanez a felĂŒlet, korĂĄbbi bejegyzĂ©sek) abbahagynom. Rengeteg megĂ­tĂ©lĂ©sem lett magam felĂ©: nem vagyok elĂ©g kitartĂł, nem tehetem ezt, hiszen mĂĄr annyit beleöltem, kellene csinĂĄlni tovĂĄbb! RĂĄadĂĄsul mĂĄsok is hiĂĄnyoltĂĄk a folytatĂĄst - ahogy belĂŒl magamat, Ășgy kĂ­vĂŒlrƑl is prĂłbĂĄltak rĂĄvenni az Ășt folytatĂĄsĂĄra. ErƑnek erejĂ©vel kellett megtartĂłztatnom magam attĂłl, hogy magamnak vagy mĂĄsoknak valĂł megfelelĂ©sbƑl Ă­rjak.


A szĂ­vem mĂĄs irĂĄnyba vitt, de az agyam gyalogolt volna tovĂĄbb a kitaposott Ășton, tehĂĄt olyan volt pĂĄr hĂ©tig, mintha szĂ©tszakadnĂ©k. Nagyobb kihĂ­vĂĄs volt ĂĄllni a szakadĂĄs Ă©rzĂ©sĂ©nek nehĂ©zsĂ©gĂ©t, mint az 5 gyerekemet a tiramisus tĂĄltĂłl tĂĄvol tartanom.

Legtöbbet az segĂ­tett, hogy eltereltem a figyelmem, mikor Ă©pp jött a hĂșzĂĄs. HasonlĂłt Ă©ltem meg, mint a cigirƑl valĂł leszokĂĄsnĂĄl Ă©s hasonlĂł mantra is segĂ­tett: nem kell leszokni, csak azt az 5 nehĂ©z percet ĂĄtvĂ©szelni, mikor mĂĄgneskĂ©nt hĂșz! PĂĄr hĂ©t utĂĄn halvĂĄnyult a beszĂ­vĂł erƑ.


Valamit befejeztem kĂ©t hĂłnapja, amitƑl ott kĂ©pzƑdött egy vĂĄkuum. A szĂ­vĂĄsĂĄnak ellen tudtam ĂĄllni addig, mĂ­g belĂŒlrƑl megĂ©rkezett Ă©s megerƑsödött, hogy mi kerĂŒljön a helyĂ©re. Így szĂ­vbƑl Ă©s gyomorbĂłl - Ă©s persze az agyam tĂĄmogatĂĄsĂĄval - szĂŒlethetett meg most ez a bejegyzĂ©s. Nekem ma ez a siker.

273 megtekintés0 hozzåszólås

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page