top of page

előadások
workshopok

rendezvényekre és vállalatoknak
online és offline 45 perctől 90 percig

Providing Everything You Need

IMG_0067(1).jpg

munka-magánélet egyensúly

5 gyerekem van, 2 könyvem, 1 egyéni praxisom – ezt összehangolni alkotás, önismeret és állhatatosság

Mindennapi és közben óriási kihívásunk dolgozó szülőként, hogy megtaláljuk az egyensúlyunkat a munka és a magánélet viszonylatában. Ötgyerekes anyaként, az elmúlt majd’ két évtized során sok lehetőségem adódott e téren a saját bőrömön túlélő- és megoldóeszközökkel kísérletezni, amikről pszichológusként nagy örömmel beszélek, merthogy történeteink használhatók arra, hogy ötleteket és reményt adjanak, töltsenek és inspiráljanak másokat. 

 

Tízszer 45 perc is kevés lenne erre a témára, de néha 4,5 perc is elég, hogy kapaszkodót találjunk! Az előadáson/workshopon tapasztalataimból is osztok meg, de közben azon vagyok mindig, hogy a csoport tagjai saját élményen keresztül kerülhessenek közelebb ahhoz, hogy elinduljanak megkeresni a kiutat saját útvesztőikből. 

lélekmódváltás, avagy mindennapi lélekápolás

Sokan nem értjük még magunkat sem – vajon mi a bajunk, mikor elvileg elégedettek lehetnénk? Úgy látjuk, hogy másoknak sokkal súlyosabbak a gondjaik, miközben azt érezzük, hogy bennünk van a hiba, vagy abban, amit csinálunk, amiért nem tudunk fölszabadultabb életet élni. Pszichológusként tapasztalom, hogy nincs fölmentése senkinek, legyen akármilyen gazdag, legyen bárhány gyereke vagy diplomája: élni mindahányunknak emberpróbáló. Lelkünk állapotát nem lehet úgy összemérni, mint a lábhosszunkat, és nincs traumamérleg sem, amire rárakhatnánk egyikünk vagy másikunk nehézségeit. Nem hibásak vagyunk, hanem köztünk és a fölszabadult élet közt húzódik egy üvegplafon, amit viszont lehetséges áttörnünk! Ha problémáink alábecsülése vagy elfojtása helyett eszközöket használunk, akkor a nehézségeink feleannyira sem fognak nyomni, a belső szabadságunk pedig a duplájára nőhet!

A lélekmódváltást, avagy lelkünk mindennapi ápolását saját példáimon, de bárkinek ismerős, hétköznapi helyzeteken keresztül mutatom be.

portredorka.jpg
hernerdorka.noivalto.maximalizmus.jpg

határok, (m)értéktartás

megfelelések, elvárások, túlfogyasztások 

 

Emberi mivoltunkhoz tartozik, hogy szeretnénk saját magunkat megtalálni, élni egy olyan életet, ahol lehetünk, akik vagyunk, miközben párhuzamosan vágyunk a hovatartozásra, ami sokszor kér alkalmazkodást, tehát elmozdulást a nekünk ideálisból. Ha empatikusak vagyunk, könnyen belepusztulunk mások terheinek átvállalásába. Ha túlalkalmazkodunk, akkor elveszítjük magunkat. Ha nem tudunk kompromisszumot kötni, elveszítjük a kapcsolatot. Hogy tudjuk tartani a határainkat – és egyáltalán ismerjük-e azokat?! Mindennapi művészet megtalálni a mértéket és az egyensúlyt kívül és belül! Ebben az előadásban/workshopban tippeket,  eszközöket, inspiratív ötleteket kínálok ahhoz, hogy a résztvevők közelebb kerülhessenek saját kérdéseikhez és válaszaikhoz. 

bottom of page