Gyerekes gondolatok

önismereti egypercesek szülőknek

Bármit csináljon is a gyerekem, az biztosan rólam is elárul valamit. Olykor sok mindent. Az ötévesem nem alszik el egyedül – vajon nekem van szükségem az esti összebújásainkra? Zavar, ha unatkozik – vajon én magamat haszontalannak tartom, ha nem halmozom a feladatokat? Számomra az önismeret, saját működésem gyurmázása, izgalmas és hatékony módja annak, hogy gyerekeim viselkedését és közös életünket formáljam. És milyen jó, hogy annyi más módszer és eszköz is létezik! Mert néha nemhogy önmagam boncolgatására nincs erőm, de arra sem, hogy eldöntsem, a szalámis vagy a sonkás pizzát rakjam-e a sütőbe… 

A Gyerekes gondolatok nem bölcs intelmeket osztogat, inkább együtt gondolkodásra hív: olyan egypercesek gyűjteménye, amelyek olvasásakor új színben- fényben tűnhetnek fel mindennapjaink, új síkjait láthatjuk meg, és így jelentősen bővíthetjük és hatékonyabbá tehetjük szülői eszköztárunkat.

Palya Bea

A szövegben erő van, szívet rázó őszinteség és sok-sok humor, ami segít jobb élménnyé tenni a hajózást az anyaság időnként háborgó tengerén.  

Vekerdy Tamás

Több mint 150 kis “egyperces” sorjázik a remek könyvecskében. Nagyszerű sorokat olvashatunk az ujjszopásról (…), vagy akár a takonyról, vagy a veszekedésről.

Guary Petra

Nagyon sok mindent adott a könyv, elsősorban levett a vállamról nagy adag bűntudatot, önmarcangolást. 

Koszorú Keszi Kyry

Bárcsak a most 5 éves nagyobbik fiam születése előtt már olvashattam volna! Talán kevesebb szorongás kísért volna ezidáig.

Németh Ákos

Szeretem benne, hogy hétköznapi dolgokon/helyzeteken keresztül visz mélyebbre. Tartalmas, elgondolkodtató, tanító, mintamutató, és még szórakoztató is.  

Bodnár Réka

Rég olvastam ilyen jóízűen! Így is sokat adott, hogy még nincs gyerekem.  

iratkozz föl a hírlevélre, ha szeretnél értesítést új írásokról, eseményekről!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Herner Dorka

© 2020 by dorkaherner

minden jog fönntartva, a honlapon található képek, szövegek, hanganyagok csak a szerző hozzájárulásával használhatóak föl! 

írj bátran!