top of page
lelekmodvaltaskonyv.jpg
Screenshot 2023-04-24 at 20.47_edited.jp

megjelent

Lélekmódváltás

Önismereti eszközök egy felszabadultabb élethez

Sokan nem értjük még magunkat sem – vajon mi a bajunk, mikor elvileg elégedettek lehetnénk? Úgy látjuk, hogy másoknak sokkal súlyosabbak a gondjaik, miközben azt érezzük, hogy bennünk van a hiba, vagy abban, amit csinálunk, amiért nem tudunk fölszabadultabb életet élni. Pszichológusként tapasztalom, hogy nincs fölmentése senkinek, legyen akármilyen gazdag, legyen bárhány gyereke vagy diplomája: élni mindahányunknak emberpróbáló. Lelkünk állapotát nem lehet úgy összemérni, mint a lábhosszunkat, és nincs traumamérleg sem, amire rárakhatnánk egyikünk vagy másikunk nehézségeit. Nem hibásak vagyunk, hanem köztünk és a fölszabadult élet közt húzódik egy üvegplafon, amit viszont lehetséges áttörnünk! Ha problémáink alábecsülése vagy elfojtása helyett eszközöket használunk, akkor a nehézségeink feleannyira sem fognak nyomni, a belső szabadságunk pedig a duplájára nőhet.

„Herner Dorka a legtörékenyebb pillanatokban képes olyan útravalót adni egy jól irányzott gondolattal, amely három síkon hat egyszerre. Tükröt tart, hogy felismerjük, éppen melyik érzés kerített minket a hatalmába, és vette át az irányítást a gondolataink felett. A saját, személyes történetén keresztül elhiteti velünk, hogy normális dolog esendőnek lenni, sőt érdemes empátiával fordulni saját magunk felé is. Valamint felvisz madártávlatba, hogy beszűkült állapotunkból felemelkedve rálássunk a megoldásokra. Engem ez a csodálatos könyv is pont így vezetett végig a lélekmódváltás labirintusán.”

Al Ghaoui Hesna

Inspired Parenting

Uplifting insights from a psychologist and mother of five

In Inspired Parenting, psychologist and mother-of-five Dorka Herner shows through practical, everyday examples how we can reflect on our own parenting and see our interactions with our children through fresh eyes.

What our children do can reveal much about ourselves as parents: if a five-year-old won't go to sleep alone, who needs evening cuddles, us or him? If we are bothered when our child is bored, is it because we view ourselves as useless unless we are ticking off tasks? If we think our children are careless, is it because we are too perfectionist?

By understanding ourselves better, we can see the nuances in how we live together as families and appreciate that our relationships can be complex. By thinking deeply and honestly, we can see more clearly how to build the type of life we want for ourselves and our children, and how to genuinely enjoy the challenges and rewards of raising them. With a down-to-earth and realistic approach, the book invites us to examine the details of parenting and learn valuable lessons about ourselves in the process.

bea.jpg

Palya Bea

A szövegben erő van, szívet rázó őszinteség és sok-sok humor, ami segít jobb élménnyé tenni a hajózást az anyaság időnként háborgó tengerén.  

1003381_153819384818237_103920193_n.jpg

Vekerdy Tamás

Több mint 150 kis “egyperces” sorjázik a remek könyvecskében. Nagyszerű sorokat olvashatunk az ujjszopásról (…), vagy akár a takonyról, vagy a veszekedésről.

petra.jpg

Guary Petra

Nagyon sok mindent adott a könyv, elsősorban levett a vállamról nagy adag bűntudatot, önmarcangolást. 

25348459_1511341488903041_85930049352071

Koszorú Keszi Kyry

Bárcsak a most 5 éves nagyobbik fiam születése előtt már olvashattam volna! Talán kevesebb szorongás kísért volna ezidáig.

akos.jpg

Németh Ákos

Szeretem benne, hogy hétköznapi dolgokon/helyzeteken keresztül visz mélyebbre. Tartalmas, elgondolkodtató, tanító, mintamutató, és még szórakoztató is.  

reka2.jpg

Bodnár Réka

Rég olvastam ilyen jóízűen! Így is sokat adott, hogy még nincs gyerekem.  

bottom of page