top of page
Keresés

7 perces terápia (Lélekápolás koronavírus idején 24.)

Annyira jó lehet azoknak, akik úgy ébrednek, hogy alapból jól vannak, hogy nem kell megdolgozniuk saját magukért, csak egyszerűen belül boldogság van és kész. Nekem más az összetételem, nehezebben boldogulok magammal. Hogy lehetek ennek nem az áldozata, hanem a nyertese?



A címkézést sokan elítélik manapság, nekem mégis fölszabadító volt megtalálni, hogy nem túlérzékeny vagyok, hanem a szuperérzékenyek közé tartozom. A fokozott érzékenység veleszületett, biológiai tényező, minden ötödik ember születik így.

Az agyunk máshogy van huzalozva, mint a 80%-nak. Érzékenyebbek vagyunk ingerekre, lehetnek ezek illatok, hangok, érzelmek és sok egyéb, külső vagy belső hatás. Tanulok magammal élni, a szuperérzékenység előnyeit használni, a nehézségeimet elfogadva boldogulni. Sok csodálatos megélést ad ennyire szenzitíven létezni, megérintődni ilyen sokféle módon és mélységben a világ által, és közben nem mindig könnyű. Egy parfümériába bemenni sem tudok, taszít, bódít, rögtön megfájdul a fejem. Sokszor fizikailag fájnak a hangok, amiket más észre sem vesz - és az öt gyerekemből egyiken sincs hangtompító... Ezért is kelek föl hajnalban, hogy mire a családom fölébred, már megigyam a teám, tehát már fölállítsam magam, hogy ne dőljek el könnyen. Felelősséget vállalok a működésemért és minden egyes nap megdolgozom magamért - én így tudok békében lenni belül és kívül.

Az ingerek hatványozott érzékelése elfárasztja az agyműködést. A szuperérzékenységből eredeztethető, hogy szeretem a kiszámítható dolgokat, merthogy a kiszámíthatóság biztonság, a biztonság pedig egyszerűség - nem kell újra és újra és folyamatosan szűrnöm/monitoroznom a környezetet, hogy a sok-sok inger közt akad-e valami nekem rossz.

Ez a működés, a kiszámíthatóság biztonságának keresése gyakran

eredményez érzelmi rugalmatlanságot,

nekem is van ezzel dolgom.


A testtel való munka sokat segít etéren is. Ma reggel nem volt sok időm, úgyhogy ezt a 7 perces mozgást használtam, hogy jobban érezzem magam a bőrömben. Ráztam a testem és elképzeltem közben, hogy egy kígyó vagyok, aki vedlik. Ráztam, ráztam, ráztam le magamról a bőrt, ami már feszített, ami nem volt már kényelmes. És aztán beleképzeltem/beleéreztem magam egy kényelmesebbe.





Megújulva jöttem ki a végén. Az új bőrömben rugalmasabban tudtam mozogni, a testem 7 perc alatt teljesen más állapotba került, miközben érzelmileg is rugalmassá tett a mozgás és a közben használt vizuális metafora.


A megrázkódtatások - ami most ez a koronavírus adta helyzet is - átírnak, újrahuzaloznak bennünket. Direkt módon használva: ha megrázkódtatjuk magunkat, akkor könnyebben megy az újrahuzalozás.

A videótól bátran el lehet rugaszkodni, mikor épp van kedv és mód. Lehet zenével vagy zene nélkül is, a mozgást gondolati síkkal párosítva vagy ész nélkül csak rázkódni, csak rázni, rázni, rázni, lerázni, kirázni, szétrázni, megrázni, felrázni, összerázni.

376 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page